top of page

MOSSELCENTRALE

Mosselcentrale

MOSSELEN KUNNEN ALTIJD

Heerlijke mosselen het ganse jaar door? Ja hoor, die vind je bij ons! Maar wat dan met die maanden zonder ‘r’, hoor ik je zeggen …

 

Dat is al lang achterhaald. Vele jaren geleden bestond er nog geen gekoeld transport, dat zorgde ervoor dat in de warmere maanden (mei-juni-juli-augustus) de mosselen niet vers bij ons konden geraken. Tegenwoordig kunnen wij het hele jaar door dagverse mosselen aanbieden volgens het seizoen. Zeeuwse mosselen zijn het meest gekend, maar laat je ook zeker eens verleiden om Franse Bouchots te proberen. Daarnaast halen we ook mosselen uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, Ierland, IJsland, noem maar op. We verkopen ook alle ingrediënten om de mosselen klaar te maken: groenten, kruiden, wijn, saus. Naast verse mosselen kun je bij ons ook terecht voor verschillende andere verse schelpen. Voor de zekerheid vragen we je wel om deze steeds vooraf te bestellen!

ONZE SPECIALITEITEN

Zoals je al eerder kon lezen, gaat ons kennen en kunnen ondertussen veel verder dan alleen maar mosselen. Zo stellen we de lekkerste zeevruchtenschotels samen! Heb je liever een kreeft die wij voor je koken volgens de culinaire regels? Graag oesters? Maar je verkiest dat wij ze voor je openmaken? Bel ons 1 dag op voorhand en plaats je bestelling. Wij maken onze lekkernijen met plezier voor je klaar.

 

Daarnaast bieden we ook het hele jaar door een gevarieerd assortiment huisgemaakte kroketten (garnaal, zeewier, kreeft, langoustine, mosselen), soepen en oesters om te gratineren. Raadpleeg hier onze volledige folder.

Anker 1
bereiding mosselen
oester openen

TIPS & TRICKS

Mosselen, schelpjes, kreeft, gamba’s, garnalen en zoveel meer, het is allemaal om duimen en vingers af te likken. Maar je moet ze wel goed bereiden. We geven je dan ook graag een beetje advies want daarmee maken we het verschil. 

Kwaliteit en tevreden klanten, twee aspecten die bij Mosselcentrale op de eerste plaats staan!

  • Je wilt mosselen bereiden maar hebt dit nog nooit gedaan?
    Wij leggen met plezier uit hoe je hieraan begint en geven je alle do's-and-don'ts mee!

  • Of je wilt zelf oesters leren openen maar ziet er geen beginnen aan?
    Inderdaad een delicaat werk. We geven graag een woordje uitleg en tonen hoe het moet!

WIL JE JE GASTEN KREEFT SERVEREN? OF EEN SMAKELIJKE BOULLABAISSE MAKEN?

Dan ben je welkom in onze winkel: om te bestellen en voor raad hoe je de lekkerste vissoep maakt.

bottom of page